Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, iar probleme foarte mari nu sunt doar în România, care se teme de o adevărată criză medicală.
Un medic cunoscut din Statele Unite ne-a avertizat că vorbim nu doar de un virus respirator, ci de unul care atacă foarte multe organe.
În București s-a ajuns astfel la un total de 3.006 de infectări de la apariția primului caz de COVID-19 în România, iar în ultimele 24 de ore am avut 325 de cazuri noi. În aceste condiții, alegerile locale vor avea loc abia în luna septembrie.
„Credeam că era doar un virus respirator. S-a dovedit că atacă însă şi pancreasul. Atacă şi inima. Atacă şi ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am înţeles aceste lucruri la început”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog şi directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, din California.
„Poate fi nevoie de până la şapte zile pentru fiecare zi în care ai fost spitalizat, pentru a-şi recăpăta puterea de dinainte. Acest proces e cu atât mai greu cu cât pacientul este mai în vârstă şi este posibil să nu îşi mai recuperezi niciodată funcţiile complete. Dacă în trecut puteai să alergi 5 kilometri de trei ori pe săptămână şi acum simţi că ţi se taie respiraţia după ce ai urcat un singur etaj pe scări sau dacă tuşeşti neîncetat şi eşti prea epuizat pentru a reveni la muncă, atunci teama că s-ar putea să nu mai revii niciodată la sănătatea de dinainte este foarte reală””, a afirmat și medicul Sadiya Khan, cardiolog la Northwestern Medicine din Chicago.
Oamenii de știință au descoperit că persoanele infectate cu COVID-19 pot răspândi mai ușor virusul dacă vorbesc tare sau dacă se pun pe cântat. Spectacolele de muzică şi teatru sau nunţile sunt considerate evenimente de unde pot să apară focare de infecție.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER